fotsoneterapi.jpg

Fotsoneterapi og soneterapi

Fotsoneterapi og soneterapi

Hva er Soneterapi? Soneterapi (også kalt refleksologi) er en helt naturlig og skånsom behandlingsform som tar sikte på å gjenopprette balanse i kropp og sinn. Soneterapi baserer seg på prinsippet om at hver kroppsdel og hvert organ er representert i egne reflekssoner på mindre områder av kroppen. Føttene, hendene, ansiktet, ørene og ryggen kan brukes som “små kart” for å diagnostisere, behandle og balansere kroppen. Soneterapiens røtter kan spores tilbake flere tusen år i tid. Både blant de nordamerikanske indianerne og i det gamle Egypt finnes spor etter denne eldgamle behandlingsformen. I østlig holistisk naturmedisinsk tradisjon inkluderes ofte soneterapi som en del av den tradisjonelle massasjen, og spesielt fotmassasjen. Soneterapien slik vi ser den nå er utviklet av den amerikanske øre-,nese-, halslegen Fitzgerald. Fotsoneterapi er i dag en av de vanligste komplementære terapiformene.

Fotsoneterapi

En fotsoneterapeut jobber hovedsakelig med føttene. Ulike områder og punkter under føttene kan brukes som en “inngangsport” i balansering av kroppen. Har man ubalanser eller smerter i et organ eller et kroppsområde, vil det ofte også være smerter/ømhet i den tilsvarende sonen som tilhører dette organet. En soneterapeut jobber ved trykk/stimulering av de ømme sonene, for å stimulere kroppen til å starte sin egen helbredelsesprosess. I refleksologi vil man også kunne jobbe på andre områder av kroppen.

For å øke effekten av soneterapien, kan en individuelt tilpasset oljeblanding med eteriske oljer brukes på føttene under fotsoneterapibehandlingen, og eventuelt som del av en hjemmebehandling. Dette kan være et fint supplement, men er ikke nødvendig for den som er sensitiv for duft. Da benyttes i stede en nøytral olje eller krem.

Soneterapi er behagelig og avslappende

Soneterapi oppleves som regel som en meget behagelig behandlingsform. Fotsoneterapi fører også til at blodsirkulasjon og lymfesirkulasjon kan økes. Man kan oppnå en dypere pust og en god avspenning for kropp og sinn.

Soneterapi som behandlingsforløp

Når man velger soneterapi som behandlingsform er det vanlig å starte med noen behandlinger med kortere intervall, for så å forlenge intervallene. For eksempel 3-4 behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Deretter 3- 4 behandlinger med halvannen ukes mellomrom. For så å utvide intervallene med 3, 4 eller 5 uker imellom hver behandling. Behandlingene og behandlingsforløpet tilpasses individuelt. Effekten evalueres kontinuerlig under veis, i samråd med klienten. En soneterapeut tilpasser hver behandling etter klientens forutsetninger og tilstand, og kommuniserer med og gir råd til klienten.

 Soneterapi brukes ofte ved:

Terapeutene som tilbyr fotsoneterapi ved Løkka Helse og Velvære er godkjente medlemmer av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) og/eller Norges Massasjeforbund

 

- Løkka Helse og Velvære