founder_windsurf.jpg

FOUNDATION TRAINING

Dette er Läjet i Varberg (Sverige). Foundation Training i kombinasjon med vindsurfing. Tøff idrett før hele kroppen, særlig rygg. Personen på bildet var meget takknemlig før den enkle instruksjonen som gav han mer tid på vannet med mindre smerte og bedre prestasjon.

Foundation training

En måte og trene på, prinsipper og forholde seg til eller en leik i samspillet mellom kroppen og dens relasjon til gravitasjon. Du velger! Treningsformen er tilpasset for å bringe, støtte og tilrettelegge vår menneskelige struktur/holdning på to bein til funksjonalitet slik vi evolusjonsmessig er designet for å fungere.

Foundation Training er IKKE trening som du per idag finner på et ordinært gym, i ditt idrettslag eller andre steder hvor man trener kroppen. De unike øvelsene sørger for oppnå kontakt med bindevev og balanse i musklenes funksjonalitet. Riktig utført skaper øvelsene stabilitet i ryggsøylen hvilket er et nødvendig utgangspunkt for bevegelse. Vår erfarenhet og tester viser at når vi har stabilitet = god kroppsholdning er kroppens funksjoner i balanse og vi minker risiko for belastningsskader i muskler, ledd og skjellet.

Korrekt utførsel av øvelser 3 min per dag er nok for en holdbar forandring fra "kroniske" ryggplager til økt prestasjon.

Kunnskapen, øvelsene, har du med deg hele dagen, HELE LIVET. Foundation Training som gruppetrening gir deg en boost in i økt opplevelse av HVOR vi skal være sterke for å nå bedre kroppsholdning og funksjonalitet. Dette skjønner man når man opplever det!

Her følger noen videos som kan være til hjelp når du trener selv. Ønsker du lære alle øvelsene kan du klikke her og kjøpe tilgang til videos online. Nøye instruert av meget flinke instruktører. NB! Instruksjoner er på engelsk.

FT skiller seg helt ut fra andre "sammenlignbare" treningskonsepter og blir for dette stadig mer internasjonalt anerkjent. Det benyttes innen toppidrett for økte prestasjoner, men også for å bringe pasienter/klienter ut av skader i spesielt hofter, ben, rygg, skulder og nakke.

Dette er ett enkelt, meget effektivt og veldokumentert treningskonsept som ikke er avhengig av apparater eller manualer/utstyr av noe slag. Vi bruker gravitasjon som vekt. Tungt nok vil du garantert oppleve!!

Du er alltid velkommen å droppe innom for gruppetrening men vi anbefaler en 1-1 gjennomgang slik at du er på nivå med de andre som trener. Som nybegynner er det også mulig og melde seg til kurs hvor du har mulighet å lære alle øvelsene av vårt sertifiserte instruktør Pontus Lüttkens.

Har du lært å gjøre The Founder? Prøv Dr. Eric Goodmans 30-day Founder Challenge. 

Har du noen spørsmål? Noe som ikke funker? Tag kontakt. Pontus svarer deg direkte. SMS +4747290438 eller mail pontus@2ft.io

 

- Av Pontus Lüttkens, Sertifisert Foundation Training instruktør. Meld deg på Pontus nyhetsbrev om Foundation Training HER