c188942778df1e14e337d2e3f55f3065bf5a15ca.jpg

Massasje og massasje-terapi

Massasje og massasje-terapi

Primært bruker en massør/massasjeterapeut hendene til å stryke, kna og trykke; men også armer, albuer og føtter benyttes ved enkelte teknikker. Det finnes i dag over åtti ulike tilnærmingsmåter til massasje, og mange teorier om hvordan eller hvorfor massasje er effektivt.

Massasje bringer velvære i din kropp og sjel

Mennesker i dagens samfunn trenger kanskje massasje mer enn noen gang. En fellesnevner er at massasje fremmer helse og velvære, og øker blodsirkulasjonen. Hvis du har ømme eller vonde muskler, er overarbeidet eller bare vil oppleve en rolig stund med velvære i en travel hverdag, så er klassisk massasje noe for deg. Forskning viser også at myk massasje kan redusere stress hos friske mennesker, og angst hos syke pasienter etter en stor operasjon. 

Klassisk massasje er en dyptgående muskelbehandling som strekker og tøyer øm, hard og stram muskulatur. Behandlingen er tilpasset dine behov. Det brukes også massasjeolje under behandlingen for å få bedre kontakt med huden, og for at massasjen skal bli myk og god. Du kan velge å komme en gang, eller å ta flere behandlinger over tid. Flere behandlinger over tid kan gi mange gode effekter – mer enn å få løst opp i stiv musklatur.

Våre massører har solid utdannelse fra henholdsvis Axelsons Body Work School og Naprapathögskolan. De er medlemmer av Norges Massasjeforbund.

Hva gjør klassisk massasje med deg?

Vitenskapelige studier viser at massasje påvirker kroppen positivt. De fysiske og mentale effektene er mange:

  • Minsker stress

  • Avspenning

  • Gir effektivitet og arbeidsglede

  • Øker motivasjon

  • Øker lymfesirkulasjonen

  • Forebygger mot belastningsskader

  • Reduserer belastningsskader

  • Bedre immunforsvar

Ved massasje skjer det spennende ting i kroppen din. Gjennom berøring og økt blodsirkulasjon frigjør kroppen det naturlige hormonet oxytocin. Hormonet bidrar til at vi føler oss gladere og roligere, og dermed synker nivået av stresshormonet kortisol. For mye av stresshormonet kan påvirke kroppen negativt, og gradvis svekke immunforsvaret. Regelmessig massasje kan dermed styrke immunforsvaret, og slik kan vi holde oss friskere. Disse positive effektene vil bidra til bedre livskvalitet, hver for seg eller i kombinasjon med hverandre.

 

- Løkka Helse og Velvære