shiatsumassasje.jpg

Shiatsumassasje

Shiatsumassasje

Shiatsu er en japansk form for kroppsbehandling utviklet i begynnelsen av det 20. århundre. Den ble utviklet fra ulike disipliner innenfor orientalsk medisin bl.a Anma (en form av orientalsk massasje), Akupunktur og Orientalsk medisin. 

Shiatsu fikk sin offisielle status i Japan i 1955 og ble videreført til Vesten. Det er en helhetlig behandling for sinn, kropp og skjel som hjelper og støtter et menneske til å finne tilbake til sin balanse. 

Shiatsu er en behandlingsform som tillater oss til å gi og motta omsorg, varme og helbredelse gjennom en «ikke påtrengende» berøring. Denne kroppsterapien er velgjørende, vitaliserende og gjenopprettende for vår helse. Den støtter kroppen og sinnets potensiale til å finne sin naturlig balanse. Og gjør det mulig for oss å komme i kontakt med vårt eget helbredelses potensiale.

Ordet shiatsu kommer fra SHI – finger og ATSU – trykk. Men i virkeligheten kan Shiatsu omfatte trykk med både håndflaten, albu, knær eller for-armen.

Shiatsu utføres vanligvis liggende på en behagelig matte, futon, på gulvet. Pasienten er vanligvis påkledd,gjerne i mykke klær av naturmateriale. Shiatsu kan utføres i mange forskjellige posisjoner: liggende på magen, på ryggen, på siden og sittende. Terapeuten bruker kroppsvekt til å utføre trykk, holder punkter og områder på kroppen, strekker muskler og roterer ledd. Ved å utnytte potensialet av menneskelig berøring kommer vi i kontakt med vitalenergien i kroppen. Vi bruker  kroppens energibaner, meridianer og får energien Ki til å flytte fritt gjennom kroppen. Det hjelper og støtter kroppen, sinnet og skjelen til å finne tilbake til sin balanse. 

Shiatsu kan hjelpe mot
* Stive og smertefulle muskler
*Hodepine og migrene
*Søvnløshet
*Gynekologiske problemer
*Stress
*Generell tretthet
*Depresjon

Shiatsu er behagelig og helsebingende, belønnende for både mottaker og giver, perfekt for selvutvikling.

 

- Løkka Helse og Velvære